Sytuacja wygląda coraz gorzej... Niedługo nie będzie pieniędzy na wypłacanie jakichkolwiek świadczeń. Przed wyborami wiadomo - wszystko będzie, starają się, nie powiem. Ale po wyborach? Co będzie ich trzymało jak już Duda wygra i nie będzie im zależeć na poparciu? Nie chcę straszyć ale trzeba to brać pod rozwagę. Co z rodzinami które dzięki 500+ dawały radę tak na styk a jak będzie bez niego? Nie wiem co to będzie. Mam nadzieję że nie zabiorą, ale nie mamy pewności do tego co zrobią za 2-3 msc kiedy dalej epidemia będzie się toczyć.
Co o tym myślicie
Nie strasz bo się zesrasz. Polska gospodarka szybko wróci do normalności, agencje ratingowe są dobrej myśli, a to dobry znak.
Agencje ratingowe? Kryzys który się rozlewa będzie coraz gorszy, uderzy w cały świat, nie tylko w Polskę. Będzie gorzej.
Tak samo pisaliście przed poprzednimi wyborami, powtarzasz się.
Na opozycję nie ma co liczyć, jedyna nadzieja w rządzie. Ludzie im ufają a oni tego nie zmarnują. To da im władzę na kolejne długie lata.
A może nie należy zawierzać wszystkiego w jednej opcji, która już pokazała że nie wszystko zawsze robiła dobrze ?
I niech zabiorą. W sumie sama dostaję ale jestem przeciwna temu rozdawnictwu.
To oddaj na szpitale jak jesteś przeciwna.
Ty oddaj. Skoro dają to biorę ale płacę podatki.Najgorsze, że niektórzy grosza nie oddają a zabierają. Mam nadzieję, że zabiorą.
Z dwojga złego lepiej byłoby jakby wtedy nie dawali jak było dobrze bo było to tylko rozdawnictwo, teraz jak jest kryzys mogliby dać i by ludzie mieli w czasie kryzysu pieniądze. A oni zrobili na odwrót.
500+powinno być dla ludzi którzy pracują. A nie dla patoli którzy chlaja za tą kasę.
Też tak uważam, że dlapracujących. No i niekoniecznie tylko bezrobotni piją.
Przecież że zabiorą. Chyba nie liczycie na to że wyjdzie przed kamery kłamca Morawiecki i powie że od lipca wstrzymają program 500+.
Poczekajcie na koniec epidemi, zobaczycie w jakim stanie jest Polska gospodarka i jacy to bogaci jesteśmy.
Gowin już mówi że może zabraknąć pieniędzy na emerytury a resztę sobie uświadomcie sami co to dla nas oznacza.
Kłamców to sobie poszukaj wśród opozycji. Co innego mówią z trybuny sejmowej, a co innego, gdy myślą, że są sami i nikt ich nie słyszy. Mikrofony jednak czasami pozostają włączone.
Protestuję, patol to też człowiek i 500 się należy. Można być patolem i jednocześnie pracować, co wtedy?