w przedszkolu nawet składka jest po 20.ale to przecież wymysł rodziców nie musicie się na to zgadzać
Zamiast użalać się na forum to odezwijcie się rodzice np. kiedy są ogłaszane takie zbiórki pieniędzy, zadzwońcie grupowo do mamuś które takie składki organizują lub spotkajcie się z nimi, że sobie nie życzycie tyle płacić itd. A tak to siedzicie cicho, boicie się odezwać a potem wylewacie żale na forum.
przekrzycz najpierw tych Gorliwych rodziców!!!
Płać tyle słyszysz!!!
ale to nie są ustalenia w szkole tylko w klasach - moje dziecko też chodzi do 14 i nic nie wiem o żadnej składce po 40zł. wogóle się ne składamy.
Tak, to prawda, wożę dziecko z drugiej części miasta do tej szkoły i jestem dumna że moje dziecko tam chodzi.
Jest to najlepsza szkoła podstawowa w Ostrowcu i co najważniejsze ma wysoki poziom. Spójrzcie na listy na zakończenie roku szkolnego: w każdej klasie 2/3 osób ma świadectwa z czerwonym paskiem. Tak więc nawet i te dzieci gorzej uczące się, są zdopingowane do tego aby podciągnąć się w nauce.
A po zakończeniu tej szkoły podstawowej, dzieci mają świetne fundamenty do nauki w gimnazjum o również wysokim poziomie.
W PSP 1 działa "Stowarzyszenie na Rzecz Dzieci", na które nauczyciele (choć nie tylko) wpłacają składki m. in. po to, by dzieci (te z biedniejszych rodzin) mogły pojechać na szkolną wycieczkę. Mam nadzieję, że nikogo nie urażę, jeżeli zaproponuję, byście, Drodzy Rodzice, jeżeli macie ochotę i pieniążki na składki, wpłacili je na konto Stowarzyszenia zamiast kupować nam "prezenciki".
Jestem nauczycielką, pracuję, zarabiam; w zasadzie mam wszystko czego mi potrzeba i myślę, że moje koleżanki też. A jeżeli czegoś od Was, Drodzy Rodzice, oczekujemy, to może czasami trochę więcej zainteresowania swoimi pociechami, bo w "Jedynce" dobre i mądre dzieci są.
Dobra odpowiedź koleżanko po fachu. Popieram. Nikt niczego się nie domaga, to wśród rodziców i uczniów panuje rywalizacja, która klasa kupi droższy prezent
Gościu z 28maja godz.22:56 . Masz nieaktualne dane co do olimpiad , konkursów uczniów z "1" . Ta szkoła jako jedyna w mieście tym roku szkolnym miała laureata w najważniejszym konkursie matematyczno - przyrodniczym w szkole postawowej organizowanym przez kuratorium , laureata w konkursie humanistycznym, laureatów w Międzynarodowym Konkursie " Kangur Matematyczny", zwycięzców w ogólnopolskich konkursach plastycznych i w wielu innych konkurasach. Gościu, a jak dobrze poruszasz się w internecie to te dane dotyczące sprawdzianu są na stranie echodnia.eu. pozdrawiam
Ludzie a co to za klasa w której 50 zł na zakończenie roku? Moje dziecko tez chodzi do PSP 1 i w klasie jest składka 25-30 złotych na cały semestr!, czyli dzien chłopaka, dzien nauczyciela, walentynki, dzien dziecka i na zakonczenie roku szkolnego tez nam wystarcza.
W gimnazjum nr 4 składka jest po 10 zl od ucznia, a jest ich w klasie ok 30 osób. Kwiaty będą dla 15 nauczycieli uczących w klasie.
A co do szkoły nr 1 to słyszałam, że ma być jakiś bankiet dla nauczycieli! Czego to jeszcze nie wymyślą!
Ja też popieram 15.21, dodam jeszcze - naciągane testy kompetencji i zawyżana średnia. Najlepsze szkoła w mieście! Smiech! Dlaczego do testów wybierani są najlepsi uczniowie i tworzona jest "sztuczna klasa" a potem mówi się, że po klasie.... test wypadł najlepiej w mieście. SKANDAL!!!
Szóste klasy
moje dziecko kończy właśnie 6 klase w PSP nr.1 i jakoś narazie nie słychać o jakich kolwiek składkach na koniec roku szkolnego. Przez te sześc lat nauki mojego dziecka w tej szkole z tego co pamiętam to składki na koniec roku nie przekraczały 20 zł
huj cie to
no chyba śnisz? chodziłam do tej szkoły i nie jest tak jak mówisz. nauczyciele są co prawda różni. lepsi i głupsi. no ale bez przesady? chodziłeś? nie? no to nie oceniaj sytuacji jak tylko słyszysz po ploteczkach.
no właśnie ? myślisz że sie tam tylko uczą i nie mają kontaktu z innymi?? są przerwy od tego debilu
w tej szkole jest dużo akcji na rzecz biednych dzieci, chorych itd. wiem, bo chodzilam do klasy w której było dużo biednych dzieci które nawet nie mialy dobrego ubrania i czystej wody ;/