Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Zalany laptop

Ilość postów: 24 | Odsłon: 1416 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Odp.: Zalany laptop

No jasssne. Ja bym jeszcze zaproponował by wkładać płytę do mikrofalówki. Wtedy wyschnie jeszcze lepiej! :))

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Zalany laptop

chodziło mi o temperaturę 100 stopni w piekarniku, aby woda wyparowała nie tylko z wierzchu,ale też ze środka płyty,gdyż jak niektórzy nie wiedzą, laminat jest wielowarstwowy. I to wiem również od fachowca z filmu, który już naprawił setki zalanych laptopów i jak dla mnie jest autorytetem

Gość_Neltah
            Zgłoś
            Odpowiedz

Chyba w zakresie pieczenia placków :)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Odp.: Zalany laptop

No jasne, że jest. Nie prościej posypać od razu mąką żeby się zarumienił? Jeśli cokolwiek naprawiamy (aparatura medyczna) to zwykle od razu widać, że na płycie coś wybuchło/rozlało się (dioda, kondensator, rzadko scalak). W ruch idzie izopropyl i wanienka. I to wystarczy. Mając dokładny schemat takiego urządzenia jestem w stanie sprawdzić jakie napięcia powinny być na poszczególnych elementach płytki. Jeśli zachodzi potrzeba wymiany układu mamy kupione odpowiednie sitka.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

sitka i kulki to są na procesor,mostek albo układ graficzny. No ale do zwykłych układów używa się lutownicy. Akurat tutaj facet rzadko korzysta ze schematów, bo usterki się powtarzają. Okazuje się że nie wszystko widać, facet stosuje tzw próbę zwarciową zasilaczem warsztatowym i bada który element ma zwarcie i się grzeje na płycie. Sprytne rozwiązanie. Niedługo zamierza kupić kamerę termowizyjną do szybszej diagnozy

Gość_Neltah
                Zgłoś
                Odpowiedz

Z niecierpliwością czekam aż kupi bombę kobaltową,aby zniszczył to co spierdolił..xD

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -