Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Zarobki

Ilość postów: 26 | Odsłon: 3663 | Najnowszy post
  • Zarobki

Kto zarabia najwięcej w Ostrowcu?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Zarobki

Prezydent Ostrowca

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Wirtualna Polska GUS podał dane o płacach i zatrudnieniu

Wirtualna Polska | 17.08.2011 | 13:59

A A A

GUS podał dane o płacach i zatrudnieniu

(fot. Jupiterimages)

Płace w lipcu wzrosły o 5,2 proc - podał Główny Urząd Statystyczny. - Rynki oczekiwały wzrostu o 5 proc. Zatrudnienie w lipcu wzrosło o 3,3 proc. - oczekiwano 3,5 proc.

Przeciętne miesięczne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw w lipcu 2011 r. wyniosło 3.611,56 zł, co oznacza, że rdr wzrosło o 5,2 proc., a mdm wzrosło o 0,3 proc. Przeciętne miesięczne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw bez wypłat nagród z zysku w lipcu 2011 r. kształtowało się na poziomie 3.571,92 zł i wzrosło rdr o 4,5 proc., a wobec czerwca spadło o 0,3 proc.

Kto tyle w Ostrowcu zarbia???????????

Gość_Pażdzioch
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ja i 2 moje koleżanki, razem wzięte :)

Z kosmosu te sumy

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Odp.: Zarobki

Kto tyle zarabia w Ostrowcu? bardzo dobre pytanie...

Na całą moją rodzinę jakieś 30 osób (wliczając wszelakich wujków i kuzynów) pracuje ale tylko jedna osoba zarabia takie pieniądze. Mam na myśli sumę zbliżoną do średniej. Jest jeszcze jedna znana mi osoba w mojej rodzinie która posiada emeryturę w takiej skali ale emerytury do średniej chyba się nie zaliczają. 3-5 osób będzie oscylowało w przedziale 2000-3000zł. 10 w przedziale 1400-2000zł. Reszta niestety >1400zł.

Moim skromnym (<-- to dobre słowo) zdaniem Gus poza średnią krajową powinien podać medianę a żeby być totalnie z ludźmi szczerym powinien podać procentowy wskaźnik wynagrodzenia tak jak w krajach zachodnich.

Wygląda to np tak:

40% >1.000zł

30% 1.000-2.000zł

10% 2.000-5.000zł

10% 5.000-50.000zł

10% <50.000zł

Naturalnie w dokładniejszej skali- to czysty przykład.

Średnia zarobków to nic nie warta statystyka.

Gość_chce prawdy
          Zgłoś
          Odpowiedz

prezes MEC i MWiKu w Ostrowcu.

Gość_jan
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

dokładnie i skąd młodzi mają mieszkać na sowim ??? Państwo niestety zaniedbuje obywateli

Gość_bella
            Zgłoś
            Odpowiedz

Sami widzicie.Jeden musi zarabiać 10 tys.by wyszła taka średnia.ALE NIE W OSTROWCUU!!

Gość_Pażdzioch
              Zgłoś
              Odpowiedz

Polecam watek dotyczacy remontow mieszkan w O-cu, nie budowy willi ale remontow "klitek w bloku", tylko tego lata na 60 mieszkan w bloku przynajmniej 10 remontowano generalnie, przy tych narzekaniach na zarobki w Ostrowcu jakos to niezbyt pasuje do siebie, aha, wiekszosc tych remontow robia mlodzi ludzie wydajac "ok 1 000 zl" na metr kwadratowy jak pisza, a jak widac powyzej wszyscy zarabiaja grosze - czyli cud gospodarczy, nie zarabiamy a wydajemy, o samochodach nie wspomne.

Gość_pismen
                Zgłoś
                Odpowiedz

Kredyty oszczednosci itp darownizny itp

Gość_KKKKKKK
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

nie no, przeciez nie maja pieniadzy , no skad, bida panie

Gość_papa smerf
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

wszyscy płaczą,że mało zarabiają....a samochodów mnóstwo na ulicach,w tesco tłumy z pełnymi koszykami.

Rzeczywiście są takie zarobki (tylko ,że większość się nie przyznaje).

Mój mąż ma 4000zł brutto plus premie (co miesiąc lub co kwartał)

ja na własnej działalności w sumie też koło 3000zł zarabiam więc proszę Was nie kłamcie ,że wszyscy biedni i nikt nic nie ma.

Mamy spory kredy hipoteczny-ale my płacimy a skąd wszyscy młodzi mają gotówkę na zakup mieszkania skoro pensja w O-cu wynosi 1500zł????z nieba spadają im pieniądze? bo mi jakoś nie chcą spaść i na wszystko ciężko pracuję

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wystarczy poczytac nieco dyskusje o mieszkaniach uzywanych kupowanych w Ostrowcu http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/w-jakiej-cenie-kupowaliscie-ostatnio-mieszkanie/

Gość_pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

pracuje na umowę o pracę mam 24lata i zarabiam ok 2500 plus premie do ręki .moj mąż podobnie więc wydaje mi się ze jest dobrze. do tego zawsze mąż gdzies dorobi sobie po pracy. i uważam ,że w ostrowcu da się za to żyć . mamy własne mieszkanie oczywiście kredyt na nie. i nie brakuje nam bo ceny w ostrowcu też nie są wysokie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

na umowe o prace to i jak moge pracowac tylko co pozniej ,w zasadzie pracowalem 3 lata na czarno tylko co z tego ze mialem do reki 2700 jak nie liczy mi sie to do niczego trzy lata w plecy jesli chodzi o emeryture

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Co ty piszesz gościu z 13:54. Umowa o pracę liczy się do lat pracy, masz wszystkie składki odprowadzane taki jak ma być. Coś ci się chyba pomylił rodzaj umowy. To o czym piszesz to umowa zlecenie a nie o pracę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 20

A gdzie tak ładnie płacą?( chodzi mi o branżę). Ja pracowałam w pewnym dużym zakładzie z wieloletnim stażem i zawsze miałam najniższą krajową.

Gość_..
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 22

Może i da się wyżyć.. ale co to za życie? Sponsored by Biedronka?

Gość_menago
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
KAMO usługi elektryczne
Branża: Elektryka
Dodaj firmę