Zbigniew Koniusz, Wojewoda Świętokrzyski, podczas wczorajszego briefingu prasowego, dotyczącego aktualnej sytuacji epidemicznej w województwie świętokrzyskim podkreślił, że to, co niepokoi go najbardziej, to coraz niższy wiek chorych na COVID-19, wymagających podłączenia do respiratorów. – Również przekrój wiekowy jest różny i tu nie ma już takiej żelaznej reguły, jaka była poprzednio, że są to osoby na ogół w podeszłym wieku. W tej chwili mamy pod respiratorami osoby 30, 40-kilkuletnie. Coś się zmieniło, obserwujemy dlaczego – mówił wojewoda.
Ale ludzie w tym wieku nie wierzą w wirusa (pewnie dlatego, że go nie widać,hi,hi)., nie noszą maseczek albo na brodzie,tak jakby majtki na kolanach! Jest już wątek na ten temat, poczytajcie jakie"mądrości"wygłaszają na forum!!! W ten sposób nie opanuje się pandemii! Tylko dlaczego zagrażają innym?
Wirus jest po to aby wyeliminowac slabych na których trzeba wydawać pieniadze na opieke itd.,zdrowych nierusza
Znam osoby gdzie w jednym domu mąż ciezko chory a żona nawet kataru niemiała
Co z tego że osoba młoda jak slaba ,otyla... nieraz dziadek ma mocniejszy organizm niż niejeden mlody
To te respiratory za 100 baniek Szumowskiego?
Gościu 20:16 taki z ciebie chojrak dopóki u ciebie w domu nikt nie zachoruje. Może jak zachoruje ktoś u ciebie "nie bedziemy wydawać pieniedzy na opieke". Pozwolimy mu umrzeć. Nie wiem czy dostrezgasz sowja podłość i głupotę. Ludzie przynajmniej nie pokazujcie swojej czarnej strony charakteru.
I niepisze żeby ciebie czy kogoś nieleczyc tylko ktoś to zaplanowal ,życze ci tego samego czego ty mnie
I wybitny specjalista z dziedziny wirusologii z 20:16, wytłumaczył o co w tym wszystkim chodzi.
Wczoraj 20:16-nie do końca masz rację,moja sąsiadka młoda osoba,zdrowa, nigdy nie miała grypy i b.dlugo chorowała a teraz ma kłopoty z oddychaniem.A z tą teorią spiskową? No nie wiem!
to na ile jeszcze zamkniemy gospodarkę ?
na rok ?
na dwa ?
Kto będzie płacił przedsiębiorcom kolejne wersje "tarczy" ?
dorzucisz się ze swojego zasiłku dla bezrobotnych ?
przedsiebiorcy powinni miec oszczedności przeciez tyle lat placili najnizszą krajowa to powinni bogole miec....niech sami sobie placą