Ale w sztabkach złota.
Włos się jeży na głowie, jak można tak postępować
Hipokryzja to druga nazwa całego KWW J.Górczyńskiego -obraz zbiórki na Gajunię,a w tle złoto ukryte w piwnicy pokazuje prawdę o moralności .
Metody rodem z więzienia
jakby mieli honor (cała familia Rudego) to powinni oddać pieniądze ze zbiórki, ale co się po takich można spodziewać, zgnilizna moralna
Tak jasne ludzie wpłacali dobrowolnie a duże kwoty kto wpłacał Kowalski pewnie Pan Jarek
W sumie podczas takiej zbiórki można uprać trochę kasy wpłacając samemu sobie…
Wpłaty nie są anonimowe. Poza tym jest prowizja.
Ale w naszym mieście jest zbydlencenie. Nikt nie zmuszał do wpłat, jak zresztą przebiega każda zbiórka. Chcesz wpłacasz nie chcesz nie. Zbiórka nie była na niego, tylko na chore dziecko.
gościu z 17.33, tak byla na dziecko, ale to jego wnuczka. Rodzinę stać bylo spokojnie na 500 tys. Ile jest dzieci , ktorych rodzice ledwo ciągną do pierwszego i wplaty moglyby iśc na nich. Teraz dziecko z rodzicami i babcią caly czas siedzą w USa. Kogo stać na to?
Nie musiałeś wpłacać. Moja wpłata była anonimowa i zrobiłabym to jeszcze raz, bo staram się zawsze wspomagać dzieci z naszego miasta.
Zbydlęcenie? A można było po prostu w opisie zbiórki napisać, że u dziadka w łazience leżą, co prawda, ze dwa miliony w złocie, ale wolałby ich nie ruszać. Wtedy każdy mógłby zdecydować, czy mimo to chce wpłacić i byłoby uczciwiej
Taki ostrowiecki Eskobares Rdzawy
Jakim trzeba być kutasem aby tak pisać. Pieniądze zbierali rodzice Gai a nie dziadek. A poza tym, ja wpłaciłam dobrowolnie i nie żałuję.
Po co bronisz tego co nie jest do obrony