Polska przedpokojem Ukrainy
Premier udaje, że nie wiedział, co podpisuje. Wszyscy inni, że mu wierzą”. Szefowa KRS o kontrasygnacie
"Nie wiem, jak można tak nisko cenić Premiera Donalda Tuska, aby uwierzyć, że nie wie, co podpisuje (...). Gdyby to była prawda, zostałaby już tylko dymisja" - oceniła zamieszanie z Tuskową kontrasygnatą szefowa KRS Dagmara Pawełczyk-Woicka.
„Istnieje możliwość, że rozstrzygnięcie będzie niezgodne z prawem”. Szef PKW o decyzji ws. sprawozdania PiS
- Istnieje możliwość, że będzie sprawiedliwe rozstrzygnięcie, ale niezgodne z prawem czy wręcz niesprawiedliwe. Mam nadzieję, że członkowie PKW mają świadomość, że ich decyzja będzie miała olbrzymi wpływ na stan demokracji w Polsce - oświadczył Sylwester Marciniak, przewodniczący PKW podczas konferencji przed rozpoczęciem obrad komisji ws. sprawozdania wyborczego PiS.
Romanowski o reakcji zachodnich polityków na to, co wyrabia rząd Tuska. "Jest duże zaskoczeni i łapię się za głowe"
Politycy zasiadający w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy pracują nad projektem rezolucji dotyczącym cenzury w Polsce polegającej na niewpuszczaniu Telewizji Republika na konferencje czy sztab kryzysowy
Dziadkowie walczący za naszą wolność w grobach się przewracają..
Niemieccy żołnierze pojawią się w Polsce. Tym razem - rząd Tuska wystąpił z wnioskiem do Berlina
Jak się okazuje, do Polski niebawem ma przybyć ponad... 100 niemieckich żołnierzy. Bazując na wcześniejszych doniesieniach, które padały z ust samego szefa rządu - Donalda Tuska - mają oni pomóc w usuwaniu skutków powodzi. Tym razem jednak, rząd faktycznie wystąpił do Berlina z odpowiednim wnioskiem. Równolegle, MON publikuje komunikat, z którego wynika, że "do walki ze skutkami powodzi zaangażowano ponad 25 tys. polskich żołnierzy". A zatem pytanie - po co nam niemieccy?
Zdrajca Polski tussk montuje sobie ochronę?
Czuję że niebawem spadnie ze stołka.
Albo w mundurze wermachtu zmiesza się z tłumem i ucieknie do Berlina. Wie że tu nie jest bezpieczny.
Tusk wprowadza swoje prawo, swoich ludzi. Za nic ma kontytucję i ustawy. Ma swoich wśród europejskich elit, pożalsięboże "prwwników". Czuje się beskarny. Ale kiedyś podzieli losy Michała Korybuta Wiśniowieckiego. Nic nie trwa wiecznie.
Brawo 6:39 to czekam na wezwanie bo takiego kłamcy, oszusta i krętacza jak Tusk to nie było. Ust reżimowe gady mi nie zamknięcie.
Oj słaby musi być ten rząd skoro boi się wpisów na forum w małym powiatowym mieście.
Teraz to już nie mam wątpliwości...
Rząd przywraca esbekom emerytury. Wyszkowski: Odczuwa się tę sytuację boleśnie, upokarzająco
Byli esbecy masowo odzyskują emerytury w pełnej wysokości, bo takie decyzje podejmują szefowie MSWiA w rządzie Donalda Tuska - ustalił portal Niezalezna.pl. Legenda opozycji antykomunistycznej Krzysztof Wyszkowski uważa to za skandal. I punktuje rząd: - Zdaje się, że pośród jedynych zrealizowanych obietnic, będzie to uhonorowanie byłych funkcjonariuszy SB-KGB. - Kiedy mówi się o tym w dniach 40. rocznicy porwania i zamordowania ks. Popiełuszki, to odczuwa się tę sytuację boleśnie, upokarzająco - podkreślił
Tusk kłamie???